• Bel Nu:

    +31 (0)36 540 66 60

Klant Login

Contact

Data Herstel

 

Door het beveiligen van back-up tapes in de gespecialiseerde datakluis van OASIS kunt u voorkomen dat uw gegevens verloren gaan. Maar wanneer een back-up tape beschadigd is of niet kan worden gelezen, dan heeft u desondanks geen toegang meer tot de gegevens.

In de meeste situaties is dataherstel een kwestie van het opvragen van de tapes en de gegevens herstellen behulp van uw eigen IT-systemen, maar soms is dit niet genoeg en is een specialist nodig, bijvoorbeeld:

  • Wanneer u oudere tapes heeft en de infrastructuur is veranderd en niet langer het type tapeformaat ondersteunt;
  • Wanneer u uw infrastructuur wilt wijzigen, maar u wilt niet meer de legacy systemen en de expertise om deze te beheren behouden;
  • Wanneer er een urgente dataherstel behoefte ontstaat en u niet de beschikbare capaciteit hiervoor heeft. Bijvoorbeeld in het geval van een rechtszaak kan er om grote hoeveelheden historische gegevens in een zeer kort tijdsbestek worden gevraagd;
  • Wanneer u een ander bedrijf heeft overgenomen met verschillende infrastructuur die u niet wilt bewaren, maar toegang tot de gegevens wel geborgd moet zijn;
  • Wanneer de data op oude, historische tapes is geplaatst, welke inmiddels (deels) beschadigd en daardoor onleesbaar zijn geraakt.

OASIS beschikt over specialistische kennis, technieken en apparatuur om deze vaak niet meer regulier benaderbare data alsnog veilig te stellen naar moderne media.

 

                                                    


Data Conversie

Hoewel in veel gevallen gegevens een eindige levensduur hebben, moet bepaalde data langer dan de beschikbar e technologie worden opgeslagen. U heeft bijvoorbeeld een set DLTIV of LTO1 media met gegevens met 100 jaar bewaarplicht, welke opgeslagen is met een back-up applicatie die niet meer bestaat. In plaats van te proberen om de oude technologie en kennis om het te gebruiken te behouden, kan OASIS de gegevens migreren naar één formaat in nieuwere media.


Data Herstel

Wereldwijd wordt gebruikt gemaakt van dataopslag op computertapes. Niet alleen als back-up van een ICT omgeving maar ook als opslagmedia voor grote hoeveelheden gegevens die vele jaren “houdbaar” dienen te worden opgeslagen, zoals wetenschappelijk onderzoeken, satelliet of geografische data.

7, 9 en 21 track tapes vertegenwoordigen de eerste tapes die in de handel verkrijgbaar waren. Sindsdien zijn er door een grote diversiteit aan industrieën tientallen miljoenen banden gebruikt om waardevolle data op te slaan.

Did you Know?

In het begin van de jaren '80 heeft men pogingen ondernomen om de capaciteit van deze tapes te vergroten. Fabrikanten bewerkstelligden dit door de tape dunner te maken. Op deze wijze ging er aanzienlijk meer tape rondom een spoel. De verandering in het productieproces en het hiermee verstoren van het gevoelige evenwicht van chemische componenten had een onverwacht en potentieel rampzalig effect. Dit effect is nu goed bekend, met name in de olie en gasindustrie, waarbij de geografische data van de landmetingen op deze tapes is opgeslagen. De oxide op de band veroorzaakt kleverigheid en wordt internationaal "Stiction" genoemd. Verlies van vele jaren aan waardevolle data is het gevolg indien de banden niet tijdig op de juiste wijze wordt behandeld.

OASIS verricht tapeherstel van deze tapes door een uniek herstelproces. Onleesbare data wordt weer leesbaar gemaakt. De unieke bewerkingsprocessen van OASIS garanderen een maximale dataterugwinning. Wereldwijd is OASIS één van de drie bedrijven in EU die deze vorm van dataherstel kan aanbieden.