• Bel Nu:

    +31 (0)36 540 66 60

Klant Login

Contact

OASIS koopt Cintas Document Management

By OASIS, Friday, 7th November 2014 | 0 comments

OASIS WORDT LEIDER VAN EUROPESE INFORMATIEBEHEER SECTOR DANKZIJ RECENTE OVERNAME.

De experts in informatiebeheer, OASIS, bevestigen opnieuw een belangrijke overname waardoor zij een van de grootste en meest gespecialiseerde informatiebeheer bedrijven in Europa worden.  Vorige week sloot het bedrijf een overeenkomst waarmee het Cintas Document Management van Nederland en België verwierf via een transactie ter waarde van € 30 miljoen.

In het kader van de Europese expansieplannen verhoogde OASIS met succes de huidige overnamefinancieringsfaciliteit bij Goldman Sachs met een bedrag van € 28 miljoen. Dit heeft OASIS in staat gesteld Cintas Document Management van Nederland en België in het bedrijf op te nemen en zo in omvang te verdubbelen. Het bedrijf heeft haar werkterrein nu uitgebreid van Noord-Ierland, Groot-Brittannië en de Republiek Ierland met de nieuwe gebieden België en Nederland.

Cintas Document Management telt in Nederland en België ongeveer 100 teamleden, 5 gebouwen en meer dan 500 klanten op het Europese vasteland en is nu volledig eigendom van OASIS. Hierdoor krijgt het bedrijf een volledig nieuwe aanwezigheid op de belangrijke markten en omliggende gebieden van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht in Nederland, en Antwerpen, Brussel en Gent in België.

Dennis E. Barnedt III, CEO van OASIS, licht toe: “Deze strategische zet past in onze doelstelling om onze voetafdruk te vergroten en bovendien ons hoge serviceniveau op het gebied van informatiebeheer in Europa te blijven verzekeren.  Binnen deze dienstverlening gaan wij nu meer dan 2.500 klanten bedienen en onze intentie is om via overnames en klantgerichtheid nog verder te groeien. Dankzij de waarborg van de hogere schuldfaciliteit bij Goldman Sachs konden wij niet alleen deze expansieplannen realiseren, maar kunnen wij in de toekomst onze groei in heel Europa voortzetten waarbij wij op zoek zullen gaan naar kwaliteitsvolle bedrijven die wij aan het merk OASIS kunnen toevoegen.”

Deze Europese deal voor OASIS valt samen met de overname van de Amerikaanse activiteiten van Cintas Document Management door het aan OASIS gelieerde bedrijf, Access Information Management in de VS. Met het hoofdkantoor in Dublin heeft OASIS nu 200 medewerkers in dienst en heeft OASIS klanten in verschillende sectoren, met de nadruk op de financiële, juridische, gezondheidszorg- en overheidssectoren.

OASIS werd bijgestaan door LK Shields Solicitors voor de verhoging van de financieringsfaciliteit en door Matheson Solicitors voor de overname en de toetreding tot deze nieuwe markten.